دیجیتال واژهای انگلیسی و عبارت است از: دستگاهی که دارای تغییرات ناپیوسته است و فقط این توانایی را دارد که دو مقدار به صورت عدد یا رقم داشته باشد.
دیجیتال سامانهای است که دادهها در آن با مقدار گسستهی صفر و یک مشخص میشوند، اما در سامانهی آنالوگ که یک سامانه ی قدمی است دادهها با مقادیر پیوسته ارائه میگردند. دیجیتال اساس سیستمهای رایانهای است و امروزه تلویزیون، ضبطوپخش و رسیور ماهواره نیز همگی دیجیتالی هستند.
نکته: دگرگونی دیجیتال از سال ۱۹۸۰ آغاز شد که در طی آن فناوری الکترونیک از آنالوگ به سمت فناوری دیجیتال توسعه یافت.
دیجیتال تلویزیون که در کشورمان ایران به نام رسیور یا گیرنده معروف است یک سامانهی اطلاعاتی و شامل تیونر ورودی است که خروجی را به تلویزیون وصل میکند. کاربرد گیرنده های دیجیتال این است که برای پشتیبانی تلویزیونهای ماهوارهای، زمینی، اینترنتی و کابلی به کار میرود.
ضرورت استفاده از گیرنده دیجیتال تلویزیونی :
با گسترش روز افزون پخش دیجیتال توسط صدا و سیما در کشور و کیفیت بالای تصاویر به صورت HD، بهره گیری از گیرنده ، امری ضروری و غیر قابل انکار است. اگرچه تلویزیونهای امروزی دارای سیستم دیجیتال داخلی هستند ولی با این حال خیلیها مایل هستند که از تلویزیونهای موجود با نصب یک دستگاه گیرندهی دیجیتال با هدف و قصد هزینهی کمتر استفاده نمایند.
شناخت بیشتر دستگاه دیجیتال :
در اصل گیرنده دیجیتال یک راه ارتباطی بین تلویزیون و PC یا TV، PC است، این دستگاه قابلیتهای فراوانی برای تلویزیون آنالوگ فراهم کرده است، روند استفاده از این فناوری در دنیا با سرعت زیاد انجام شد، به طوری که در کشور آمریکا تا سال ۲۰۱۰ چهاردرصد از کل برق مصرفی روزانه مربوط به گیرنده ها بودهاست.
شیوهی نصب و راهاندازی گیرنده ی دیجیتال :
آنتن به گیرندهی دیجیتال و از ستتاپباکس به تلویزیون اتصال می یابد، کابل کواکسیال آنتن باید حتما به گیرنده وصل شود، شما با کابل مشابهی میتوانید گیرنده دیجیتال را به ورودی RF آنتن تلویزیونهای قدیمی متصل کنید .
از لحاظ فنی و تکنیکی همهی گیرندههای دیجیتالی در یک حد هستند و قیمت متفاوتی ندارند ، برخی از گیرندهها قابلیتهایی مانند ضبط و پخش برنامههای تلویزیونی را با کیفیت مناسب و بالا دارند.
نکات مهم در انتخاب و خرید گیرنده دیجیتال :
۱: بودجه ی خود را برای این کار مشخص کنید.
۲:نسبت به پورتهای خروجی دستگاه حساس و دقیق باشید.
۳:دستگاهی تهیه کنید که معتبر و مورد تایید صدا و سیما باشد.
۴: توجه زیادی به ویژگی های سخت افزاری گیرنده داشته باشید .
۵:طرح و نوع ساختار آنتن در دریافت شبکههای دیجیتال اثر گذار است.
۶:گیرندهی دیجیتال باید بتواند فرمتهای رایج را پشتیبانی نماید.
۷: گیرنده دیجیتال تلویزیون امواج و سیگنال را دریافت و امکان پخش دیجیتال را برای تلویزیونهایی که از تیونر بهره نمیبرند، فراهم میکند.
۸: در شناخت تفاوت ها ماهر باشید .
۹:بعضی دستگاهها قابلیتهای دیگر و به روز تری دارند که همین باعث اختلاف قیمت و تنوع مدل در مارکت میشود.
۱۰: کیفیت یک گیرنده دیجیتال به کیفیت قطعات به کار رفته در آن بستگی دارد که معمولا این قطعات از دید مشتری پنهان است.
۱۱: کیفیت پنل جلوی گیرنده، فیشهای خروجی و بدنهی دستگاه که برای مشتری قابل مشاهده است، باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
۱۲ :قدرت گیرندگی دستگاه زمانی بیشتر مشخص میشود که شما در فاصله نسبتا زیادی از فرستنده باشید و اوضاع جوی هم مناسب نباشد، در این صورت اگر قدرت گیرندگی دستگاه خوب و بالا باشد، تصویری شفاف، روشن و بهتر به شما ارائه میگردد.
۱۳:پردازندگی یک گیرنده ی دیجیتال بستگی به کیفیت قطعات الکترونیکی استفاده شده در آن دارد که در این صورت، قیمت دستگاه افزایش، سرعت پردازش بالاتر و عملکرد دستگاه بسیار مطلوبتر خواهد بود.
۱۴ : دقت کنید که گیرندههای موجود در فروشگاههای اینترنتی و بازار از کیفیت پخش HD و Full HD پشتیبانی کنند .
۱۵ :کیفیت اتصالات خروجیها در کیفیت صدا و تصویر تلویزون اثر گذار است.
۱۶ : به یاد داشته باشید که حتما برای استفاده از خروجی صدای دیجیتال نوری، از کابل اپتیکال استفاده کنید.
۱۷ :ضمانتنامه معتبر، خدمات پس از فروش و آپدیتهای نرم افزاری گیرنده های دیجیتال فراموش نشود.
همه نکاتی که در این مقاله ذکر شد در هنگام انتخاب گیرنده دیجیتال مناسب اهمیت بسزایی دارند. اگر زمانی در خرید نوع گیرنده های دیجیتال تردید داشتید مشاوران ما در شرکت تلویزیون تعمیر میتوانند به شما در حل این مشکل کمک کنند .
نمایندگی تعمیرات تلویزیون سامسونگ در مشهد...
تلویزیونهای سامسونگ در تولید تمامی محصولات خود کیفیت و...